ALHAINEN PAINE: MITÄ SYÖDÄ

Have a question? Ask in chat with AI!

Alhainen paine: mitä syödä

Oletko koskaan tuntenut olosi väsyneeksi, heikoksi tai huimaavaksi? Jos näin on, sinulla saattaa olla alhainen verenpaine. Alhainen verenpaine, joka tunnetaan myös hypotensiona, on tila, jossa verenpaine on alle 90/60 mmHg. Se voi johtua useista tekijöistä, mukaan lukien kuivuminen, verenvuoto ja tietyt lääkkeet. Vaikka alhainen verenpaine ei yleensä ole vaarallinen, se voi aiheuttaa epämiellyttäviä oireita.

Tässä artikkelissa keskustelemme alhaisesta verenpaineesta ja sen syistä. Tutkimme myös joitakin ruokia, joita voit syödä verenpaineesi nostamiseksi.

Alhaisen verenpaineen oireet

Alhaisen verenpaineen oireita voivat olla:

— Väsymys
— Heikkous
— Huimaus
— Pyörtyminen
— Näön hämärtyminen
— Pahoinvointi
— Oksentelu
— Hikoilu
— Kalpeus
— Kylmä hiki
— Jano
— Virtsaamistiheydyn lisääntyminen
— Sydämentykytys

Alhaisen verenpaineen syyt

Alhaista verenpainetta voivat aiheuttaa monet asiat, kuten:

— Kuivuminen
— Verenvuoto
— Tietyt lääkkeet, kuten diureetit, beetasalpaajat ja ACE-estäjät
— Sydämen vajaatoiminta
— Addisonin tauti
— Diabetes
— Parkinsonin tauti
— MS-tauti
— Anemia
— Verenmyrkytys
— Sepsis
— Anafylaksia

Ruokavalio alhaisen verenpaineen hoitoon

Jos sinulla on alhainen verenpaine, voit tehdä joitakin muutoksia ruokavalioosi verenpaineesi nostamiseksi. Tässä on muutamia ruokia, joita voit syödä:

— Suolaiset ruoat: Suola auttaa lisäämään verenpainetta. Voit lisätä suolaa ruokaan tai nauttia suolaisia ​​välipaloja, kuten suolakurkkuja tai pähkinöitä.
— Kofeiinipitoiset juomat: Kofeiini on stimulantti, joka voi auttaa nostamaan verenpainetta. Voit juoda kahvia, teetä tai energiajuomia.
— Vesi: Vesi auttaa pitämään sinut hydratoituna, mikä on tärkeää alhaisen verenpaineen hoidossa. Juo vähintään kahdeksan lasillista vettä päivässä.
— C-vitamiini: C-vitamiini auttaa vahvistamaan verisuonia ja nostamaan verenpainetta. Voit syödä appelsiineja, greippejä, mansikoita tai paprikaa.
— B12-vitamiini: B12-vitamiini auttaa tuottamaan punasoluja, jotka kuljettavat happea elimistössä. Voit syödä lihaa, kalaa, kananmunia tai maitotuotteita.
— Folaatti: Folaatti auttaa tuottamaan punasoluja, jotka kuljettavat happea elimistössä. Voit syödä pinaattia, parsakaalia, lehtikaalia tai papuja.
— Rauta: Rauta auttaa tuottamaan punasoluja, jotka kuljettavat happea elimistössä. Voit syödä lihaa, kalaa, kananmunia tai täysjyvätuotteita.

Usein kysyttyjä kysymyksiä alhaisesta verenpaineesta

1. Mikä on alhaisen verenpaineen normaali taso?
Alhaisen verenpaineen normaali taso on alle 90/60 mmHg.

2. Mitkä ovat alhaisen verenpaineen riskit?
Alhainen verenpaine voi lisätä riskiä pyörtymiselle, sydänkohtaukselle, aivohalvaukselle ja munuaisten vajaatoiminnalle.

3. Miten alhaista verenpainetta hoidetaan?
Alhaisen verenpaineen hoito riippuu sen syystä. Jos alhainen verenpaine johtuu kuivumisesta, lääkäri voi suositella lisää nesteiden juomista. Jos alhainen verenpaine johtuu lääkkeistä, lääkäri voi suositella lääkkeen annoksen muuttamista tai lääkkeen vaihtamista.

4. Voiko alhaista verenpainetta ehkäistä?
Alhaista verenpainetta ei aina voida ehkäistä, mutta voit vähentää riskiäsi syömällä terveellisesti, juomalla runsaasti nesteitä ja harrastamalla säännöllistä liikuntaa.

5. Milloin minun pitäisi mennä lääkäriin?
Sinun tulisi mennä lääkäriin, jos sinulla on alhaisen verenpaineen oireita, kuten väsymys, heikkous, huimaus tai pyörtyminen.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Предыдущая запись TIL HVILKEN ALDER DANNES HODESKALLEN TIL BARNET?
Следующая запись MIS VANUSENI ON LAPSE KOLJU MOODUSTUNUD?