DE CE DEGETELE SE ÎNGĂLBENESC

Have a question? Ask in chat with AI!

Degetele îngălbenite sunt o problemă frecventă cu care se confruntă multe persoane. În timp ce îngălbenirea unghiilor poate fi cauzată de o serie de factori, de la inofensiv la grav, este important să cunoaștem cauza pentru a trata corespunzător problema.

Cauzele frecvente ale îngălbenirii degetelor

1. Fumatul

Fumatul este una dintre cele mai frecvente cauze ale îngălbenirii degetelor. Nicotina și gudronul din fumul de țigară pot pata unghiile și pielea de pe degete, ducând la o culoare galbenă.

2. Oja

Oja poate, de asemenea, pata unghiile și degetele. Acest lucru se datorează faptului că oja conține pigmenți și substanțe chimice care pot pătrunde în unghie și să o păteze.

3. Infecții fungice

Infecțiile fungice ale unghiilor, cunoscute și sub numele de onicomicoză, pot cauza îngălbenirea unghiilor și degetelor. Aceste infecții pot fi cauzate de o varietate de ciuperci, inclusiv Candida și dermatofiți.

4. Psoriazis

Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii care poate afecta unghiile și degetele. Această afecțiune poate cauza îngroșarea unghiilor, decolorarea și ruperea acestora.

5. Medicamente

Anumite medicamente, cum ar fi antibioticele tetraciclinice, antimalaricele și chimioterapia, pot provoca îngălbenirea unghiilor și degetelor.

Consecințe și măsuri de prevenire

1. Consecințe

Îngălbenirea degetelor poate fi o problemă estetică, dar poate fi, de asemenea, un semn al unei afecțiuni medicale subiacente. Dacă îngălbenirea degetelor este însoțită de alte simptome, cum ar fi durere, umflături sau modificări ale formei unghiilor, este important să consultați un medic.

2. Măsuri de prevenire

Pentru a preveni îngălbenirea degetelor, puteți lua următoarele măsuri:

— Evitați fumatul
— Folosiți oja cu moderație și îndepărtați-o cu grijă
— Mențineți o igienă corespunzătoare a mâinilor
— Evitați contactul cu substanțe chimice dure
— Consultați un medic dacă aveți o afecțiune medicală care poate provoca îngălbenirea degetelor

Tratamentul îngălbenirii degetelor

Tratamentul pentru îngălbenirea degetelor depinde de cauza subiacentă. Dacă îngălbenirea este cauzată de fumat, trebuie să renunțați la fumat. Dacă îngălbenirea este cauzată de o infecție fungică, medicul vă poate prescrie medicamente antifungice. Dacă îngălbenirea este cauzată de psoriazis, medicul vă poate prescrie medicamente pentru a trata afecțiunea.

Întrebări frecvente

1. De ce degetele mele se îngălbenesc?

Există o serie de factori care pot provoca îngălbenirea degetelor, inclusiv fumatul, oja, infecțiile fungice, psoriazisul și anumite medicamente.

2. Cum pot preveni îngălbenirea degetelor?

Puteți preveni îngălbenirea degetelor evitând fumatul, folosind oja cu moderație, menținând o igienă corespunzătoare a mâinilor, evitând contactul cu substanțe chimice dure și consultând un medic dacă aveți o afecțiune medicală care poate provoca îngălbenirea degetelor.

3. Cum pot trata îngălbenirea degetelor?

Tratamentul pentru îngălbenirea degetelor depinde de cauza subiacentă. Dacă îngălbenirea este cauzată de fumat, trebuie să renunțați la fumat. Dacă îngălbenirea este cauzată de o infecție fungică, medicul vă poate prescrie medicamente antifungice. Dacă îngălbenirea este cauzată de psoriazis, medicul vă poate prescrie medicamente pentru a trata afecțiunea.

4. Este îngălbenirea degetelor un semn al unei afecțiuni grave?

Îngălbenirea degetelor poate fi un semn al unei afecțiuni grave, cum ar fi o infecție fungică sau psoriazis. Cu toate acestea, îngălbenirea degetelor este adesea cauzată de factori inofensivi, cum ar fi fumatul sau oja. Dacă îngălbenirea degetelor este însoțită de alte simptome, cum ar fi durere, umflături sau modificări ale formei unghiilor, este important să consultați un medic.

5. Cum pot albi degetele îngălbenite?

Există o serie de modalități prin care puteți albi degetele îngălbenite, inclusiv utilizarea peroxidului de hidrogen, bicarbonatului de sodiu și oțetului. Cu toate acestea, este important să consultați un medic înainte de a încerca orice tratament pentru a albi degetele îngălbenite.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Предыдущая запись TEZ EVDƏ SISTITI NECƏ MÜALICƏ ETMƏK OLAR
Следующая запись MANNLIG STEMME SAMMENLIGNET MED KVINNELIG STEMME