JAZZIN KUNINGAS ON…

Have a question? Ask in chat with AI!

Jazzin kuningas on Louis Armstrong

Jazzin kuningas on Louis Armstrong, legendaarinen trumpetisti ja laulaja, joka tunnetaan kauniista, syvästä äänestään ja uraauurtavasta trumpetinsoittotekniikastaan. Hänen uraansa leimasi hänen mukaansatempaava esiintymisensä, ja hän oli yksi ensimmäisistä jazzmuusikoista, jotka nousivat supertähdeksi.

Armstrongin alkutaival

Louis Armstrong syntyi 4. elokuuta 1901 New Orleansissa, Louisianassa. Hänen varhaisissa vuosissaan hän työskenteli useissa pienissä töissä ja oppi soittamaan kornetia ja myöhemmin trumpettia.

Hänen ensimmäinen merkittävä työpaikkansa oli Fate Marablen orkesterissa vuonna 1918. Vuonna 1923 Armstrong siirtyi Chicagoon, missä hän liittyi King Oliverin Creole Jazz Band -yhtyeeseen.

King Oliverin yhtyeen kanssa

King Oliverin yhtyeen kanssa Armstrong teki ensimmäisen levytyksensä vuonna 1923. Hänen trumpetinsoitto oli heti alusta alkaen erottuvaa, ja hän nousi nopeasti yhdeksi yhtyeen suosituimmista jäsenistä.

Vuonna 1925 Armstrong jätti King Oliverin yhtyeen ja muutti New Yorkiin. Siellä hän liittyi Fletcher Hendersonin orkesteriin, joka oli yksi kaupungin suosituimmista jazz-yhtyeistä.

«Hot Five» ja «Hot Seven»

Vuonna 1925 Armstrong perusti oman yhtyeensä, «Louis Armstrong and his Hot Five». Yhtye levytti useita hittikappaleita, kuten «West End Blues» ja «Potato Head Blues».

Vuonna 1927 Armstrong laajensi yhtyettä ja perusti «Louis Armstrong and his Hot Seven». Uuden yhtyeen kanssa Armstrong levytti vieläkin enemmän hittikappaleita, kuten «St. James Infirmary» ja «Struttin’ with Some Barbecue».

Armstrongin soolotuotanto

Vuonna 1932 Armstrong aloitti soolotuotannon. Hänen ensimmäinen sooloalbumi, «Armstrong Plays W.C. Handy», julkaistiin vuonna 1938. Albumi oli kriittinen ja kaupallinen menestys, ja se nosti Armstrongin yhdeksi maailman suosituimmista jazzmuusikoista.

Armstrongin myöhemmät vuodet

Armstrong jatkoi esiintymistä ja levyttämistä 1940- ja 1950-luvuilla. Hän teki myös useita elokuvaesiintymisiä, mukaan lukien elokuvassa «High Society» (1956).

Armstrong kuoli sydänkohtaukseen 6. heinäkuuta 1971. Hän oli tuolloin 69-vuotias.

Armstrongin vaikutus

Louis Armstrong oli yksi jazzin vaikutusvaltaisimmista muusikoista. Hänen trumpetinsoittotekniikkansa ja laulutyylinsä vaikuttivat moniin myöhempiin jazzmuusikoihin, kuten Miles Davis, Dizzy Gillespie ja John Coltrane.

Armstrong oli myös yksi ensimmäisistä jazzmuusikoista, jotka nousivat supertähdeksi. Hänen esiintymisensä olivat aina täynnä energiaa ja hänen musiikkinsa oli tarttuvaa ja tanssittavaa. Armstrong toi jazzin suurelle yleisölle ja teki siitä yhden maailman suosituimmista musiikkityyleistä.

Usein kysytyt kysymykset

1. Mikä oli Louis Armstrongin syntymäpaikka?
Louis Armstrong syntyi New Orleansissa, Louisianassa, 4. elokuuta 1901.

2. Millaisia töitä Louis Armstrong teki ennen kuin hänestä tuli jazz-muusikko?
Louis Armstrong työskenteli useissa pienissä töissä ennen kuin hänestä tuli jazz-muusikko. Hän oli muun muassa hiilikauppias, sanomalehtien myyjä ja ravintolatyöntekijä.

3. Kuka oli Louis Armstrongin ensimmäinen merkittävä työnantaja?
Louis Armstrongin ensimmäinen merkittävä työnantaja oli Fate Marable. Hän työskenteli Marablen orkesterissa vuosina 1918-1919.

4. Milloin Louis Armstrong perusti oman yhtyeen?
Louis Armstrong perusti oman yhtyeen nimeltä «Louis Armstrong and his Hot Five» vuonna 1925.

5. Mikä oli Louis Armstrongin ensimmäinen sooloalbumi?
Louis Armstrongin ensimmäinen sooloalbumi oli «Armstrong Plays W.C. Handy», joka julkaistiin vuonna 1938.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Предыдущая запись PREČO SÚ ŽIRAFY ŠKVRNITÉ?
Следующая запись ZAKAJ PRSTI PORUMENIJO