KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU JUŽNE AMERIKE I AFRIKE?

Have a question? Ask in chat with AI!

Koja je razlika između Južne Amerike i Afrike?

Južna Amerika i Afrika su dva kontinenta koja se nalaze u južnoj hemisferi. Iako imaju neke sličnosti, postoje i brojne razlike između njih.

Geografija

Afrički kontinent se nalazi zapadno od Azije i okružen Atlantskim i Indijskim oceanom. Južna Amerika se nalazi istočno od Afrike i okružena Atlantskim i Tihim oceanom.

Stanovništvo

Južna Amerika ima oko 437 milijuna stanovnika, dok Afrika ima oko 1,4 milijarde stanovnika. To znači da je Afrika najmnogoljudniji kontinent na svijetu, dok je Južna Amerika četvrti najmnogoljudniji.

Jezici

Službeni jezici Južne Amerike su španski, portugalski i kečua. U Africi se govori više od 2.000 različitih jezika, ali najčešći su arapski, hauski, svahilski i zulski.

Religija

Većina stanovništva Južne Amerike je kršćanska, dok je u Africi zastupljen širok spektar religija, uključujući kršćanstvo, islam, animizam i tradicionalne afričke religije.

Ekonomija

Ekonomija Južne Amerike je uglavnom zasnovana na poljoprivredi, rudarstvu i turizmu. Ekonomija Afrike je također zasnovana na poljoprivredi, ali je više diverzificirana i uključuje i industriju, rudarstvo i usluge.

Kultura

Južna Amerika ima bogatu kulturu koja je miks indijanskih, evropskih i afričkih tradicija. Afrička kultura je također bogata i raznovrsna, s jedinstvenim tradicijama i običajima svakog naroda.

Zaključak

Južna Amerika i Afrika su dva fascinantna kontinenta s jedinstvenim kulturama, povijesću i geografijom. Iako postoje mnoge razlike između ova dva kontinenta, također postoje i mnoge sličnosti koje ih povezuju.

Često postavljana pitanja

1. Koji je najveći grad u Južnoj Americi?

* São Paulo, Brazil

2. Koji je najveći grad u Africi?

* Lagos, Nigerija

3. Koji je službeni jezik Južne Amerike?

* Španski, portugalski i kečua

4. Koji je službeni jezik Afrike?

* Ne postoji službeni jezik Afrike, ali najčešći su arapski, hauski, svahilski i zulski.

5. Koja je najveća religija u Južnoj Americi?

* Kršćanstvo


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Предыдущая запись IRORA LAARIN AWỌN ESE LAKOKO OYUN
Следующая запись HVORFOR JEG VIL BLIVE POLITIBETJENT