ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΆ ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΕ ΈΝΑ ΕΛΕΎΘΕΡΟ ΛΆΚΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΈΝΑ ΕΛΕΎΘΕΡΟ ΛΆΚΤΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ

Have a question? Ask in chat with AI!

Ελεύθερο Λάκτισμα vs Έμμεσο Λάκτισμα στο Ποδόσφαιρο: Ποια Είναι η Διαφορά

Οι δύο κύριες μορφές στατικών λακτισμάτων στο ποδόσφαιρο είναι το ελεύθερο λάκτισμα και το έμμεσο λάκτισμα. Αυτοί οι τύποι λακτισμάτων δίνονται ως ποινές για συγκεκριμένες παραβάσεις και μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες ευκαιρίες σκοραρίσματος. Ενώ οι κανόνες ποδοσφαίρου ορίζουν σαφώς τη χρήση και των δύο αυτών λακτισμάτων, συχνά οι παίκτες και οι φίλαθλοι δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ τους όταν τους αναφέρονται. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ ενός ελεύθερου λακτίσματος και ενός έμμεσου λακτίσματος, εστιάζοντας σε τέσσερις βασικές πτυχές: την παράβαση, τη θέση της μπάλας, τις επιλογές των επιθετικών και τις επιλογές του τερματοφύλακα.

Παράβαση

Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός ελεύθερου λακτίσματος και ενός έμμεσου λακτίσματος είναι η παράβαση που οδηγεί σε αυτά. Το ελεύθερο λάκτισμα δίνεται για πιο σοβαρές παραβάσεις, όπως το μαρκάρισμα με τάκλιν ενός αντιπάλου που δεν παίζει τη μπάλα, η ανατροπή, η συμπεριφορά αντιαθλητικής φύσεως, η υπερβολική χρήση δύναμης, το χέρι ή η απόκρουση της μπάλας ηθελημένα με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος εκτός από τα πόδια, τα πόδια ή το κεφάλι. Από την άλλη πλευρά, έμμεσο λάκτισμα δίνεται για λιγότερο σοβαρές παραβάσεις, όπως το να παίζει η ομάδα με λιγότερους παίκτες από τον επιτρεπόμενο αριθμό, το να αφήνει ο τερματοφύλακας την περιοχή του πέναλτι ενώ η μπάλα είναι σε παιχνίδι, το να ξεπερνά ο τερματοφύλακας τα 6 δευτερόλεπτα με την μπάλα στα χέρια χωρίς να την παίζει, το να κρατά η ομάδα την μπάλα για περισσότερο από 6 δευτερόλεπτα χωρίς να την περάσει στον αντίπαλο και το να παίζει η ομάδα με την μπάλα να ακουμπά σε έναν παίκτη.

Θέση της Μπάλας

Η θέση της μπάλας όταν ακολουθεί ελεύθερο λάκτισμα ή έμμεσο λάκτισμα εξαρτάται από το πού έγινε η παράβαση. Σε περίπτωση ελεύθερου λακτίσματος, η μπάλα τοποθετείται στη θέση όπου έγινε η παράβαση. Αντίθετα, σε περίπτωση έμμεσου λακτίσματος, η μπάλα τοποθετείται εκεί που βρισκόταν όταν έγινε η παράβαση, εκτός εάν η παράβαση έγινε εντός της περιοχής πέναλτι. Σε αυτή την περίπτωση, η μπάλα τοποθετείται στην τομή της γραμμής πέναλτι με τη γραμμή που ενώνει το σημείο όπου έγινε η παράβαση με το κέντρο του γηπέδου.

Επιλογές των Επιθετικών

Στην περίπτωση ενός ελεύθερου λακτίσματος οι επιθετικοί μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δράση τους. Έχουν τη δυνατότητα να σουτάρουν είτε απευθείας στο τέρμα είτε να κάνουν μια πάσα σε συμπαίκτη για να συνεχιστεί η επίθεση. Αντίθετα, σε ένα έμμεσο λάκτισμα οι επιθετικοί δεν μπορούν να σουτάρουν απευθείας στο τέρμα. Θα πρέπει πρώτα να πασάρουν τη μπάλα σε συμπαίκτη για να συνεχίσει την επίθεση.

Επιλογές του Τερματοφύλακα

Οι επιλογές του τερματοφύλακα είναι παρόμοιες για ένα ελεύθερο λάκτισμα και ένα έμμεσο λάκτισμα. Σε κάθε περίπτωση, ο τερματοφύλακας μπορεί να επιλέξει να μείνει στη θέση του και να προσπαθήσει να αποκρούσει το σουτ ή να βγει από την εστία του και να προσπαθήσει να μπλοκάρει τον παίκτη που εκτελεί το λάκτισμα. Σε περίπτωση ελεύθερου λακτίσματος, ο τερματοφύλακας μπορεί να προσπαθήσει να εμποδίσει το σουτ τοποθετώντας το σώμα του μπροστά από την μπάλα ή χρησιμοποιώντας τα χέρια του για να αποκρούσει το σουτ. Σε περίπτωση έμμεσου λακτίσματος, ο τερματοφύλακας μπορεί να προσπαθήσει να μπλοκάρει τον παίκτη που εκτελεί το λάκτισμα μετακινούμενος προς τη μπάλα και προσπαθώντας να τον εμποδίσει να σουτάρει.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Ποια είναι η πιο σοβαρή παράβαση μεταξύ ελεύθερου λακτίσματος και έμμεσου λακτίσματος;


Η πιο σοβαρή παράβαση είναι το ελεύθερο λάκτισμα, το οποίο δίνεται για σοβαρές παραβάσεις όπως το χέρι ή η απόκρουση της μπάλας με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος εκτός από τα πόδια, τα πόδια ή το κεφάλι.

2. Σε ποια θέση τοποθετείται η μπάλα σε περίπτωση ελεύθερου λακτίσματος;


Σε περίπτωση ελεύθερου λακτίσματος, η μπάλα τοποθετείται στη θέση όπου έγινε η παράβαση.

3. Τι επιλογές έχουν οι επιθετικοί σε περίπτωση ελεύθερου λακτίσματος;


Οι επιθετικοί σε περίπτωση ελεύθερου λακτίσματος μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δράση τους. Μπορούν είτε να σουτάρουν απευθείας στο τέρμα είτε να κάνουν πάσα σε συμπαίκτη.

4. Ποια επιλογές έχει ο τερματοφύλακας σε περίπτωση ελεύθερου λακτίσματος;


Σε περίπτωση ελεύθερου λακτίσματος, ο τερματοφύλακας μπορεί να επιλέξει να μείνει στη θέση του και να προσπαθήσει να αποκρούσει το σουτ ή να βγει από την εστία του και να προσπαθήσει να μπλοκάρει τον παίκτη που εκτελεί το λάκτισμα.

5. Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό που διακρίνει ένα ελεύθερο λάκτισμα από ένα έμμεσο λάκτισμα;


Το κύριο χαρακτηριστικό που διακρίνει ένα ελεύθερο λάκτισμα από ένα έμμεσο λάκτισμα είναι η σοβαρότητα της παράβασης. Τα ελεύθερα λακτίσματα δίνονται για πιο σοβαρές παραβάσεις, ενώ τα έμμεσα λακτίσματα δίνονται για λιγότερο σοβαρές παραβάσεις.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Предыдущая запись מה ההבדל בין פסל רומאי ליוונית
Следующая запись КАКЪВ ВЕК Е 2000