SMERTER MELLOM BENA UNDER GRAVIDITET

Have a question? Ask in chat with AI!

Smerter mellom bena under graviditet: Årsaker, behandlinger og når du bør oppsøke lege

Smerter mellom bena under graviditet er et vanlig problem som mange vordende mødre opplever. Smerten kan variere fra mild til alvorlig, og den kan være lokalisert i ett eller begge bena. Mens noen ganger er smertene helt ufarlige, kan de i andre tilfeller være et tegn på en mer alvorlig underliggende tilstand.

Hva forårsaker smerter mellom bena under graviditet?

Det er flere mulige årsaker til smerter mellom bena under graviditet, inkludert:

 • Bekkenleddsmerter: Dette er den vanligste årsaken til smerter mellom bena under graviditet. Bekkenleddsmerter oppstår når leddene i bekkenet blir løsere og mer bevegelige under graviditeten. Dette kan føre til smerte, spesielt når du går, står eller snur deg i sengen.
 • Isjiasmerter: Isjiasnerven er en lang nerve som går fra korsryggen ned til bena. Isjiasmerter oppstår når denne nerven blir komprimert, noe som kan skje under graviditeten når livmoren vokser og legger press på nerven.
 • Muskelkramper: Muskelkramper er en annen vanlig årsak til smerter mellom bena under graviditet. Krampene kan oppstå i lårene, leggene eller føttene, og de kan være svært smertefulle.
 • Åreknuter: Åreknuter er hovne og utvidede vener. De kan oppstå i bena, og de kan forårsake smerte, hevelse og kløe.
 • Trombose: Trombose er en tilstand der det dannes blodpropp i en blodåre. Trombose kan oppstå i bena, og den kan forårsake smerte, hevelse og rødme i det berørte området.

Hvordan behandle smerter mellom bena under graviditet?

Det er flere ting du kan gjøre for å lindre smerter mellom bena under graviditet, inkludert:

 • Hvil og avlastning: Å hvile og avlaste smerten ved de berørte områdene kan bidra til å lindre smerten. Unngå å stå eller gå i lange perioder, og prøv å legge deg ned og hvile når du føler deg smerte.
 • Varme og kulde: Varme og kulde kan bidra til å lindre smerter. Prøv å bruke en varmvannsflaske eller et isomslag på det berørte området.
 • Massasje: Massasje kan bidra til å lindre smerter og forbedre blodsirkulasjonen. Prøv å massere det berørte området forsiktig med hendene eller en massasjeapparat.
 • Medisiner: Hvis smertene er alvorlige, kan det være nødvendig å ta medisiner for å lindre smerten. Snakk med legen din om hvilke medisiner som er trygge å ta under graviditet.

Når bør du oppsøke lege?

I de fleste tilfeller er smerter mellom bena under graviditet ikke et tegn på en alvorlig tilstand. Men det er viktig å oppsøke lege hvis du opplever følgende symptomer:

 • Smertene er alvorlige og vedvarende.
 • Smertene er ledsaget av hevelse, rødme eller varme i det berørte området.
 • Du har problemer med å gå eller stå.
 • Du har følelsestap eller nummenhet i det berørte området.
 • Du har feber eller kuldefølelse.

Hvis du opplever noen av disse symptomene, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan forebygge smerter mellom bena under graviditet?

Det er ikke alltid mulig å forebygge smerter mellom bena under graviditet, men det er noen ting du kan gjøre for å redusere risikoen for å oppleve smerter, inkludert:

 • Hold en sunn vekt: Å holde en sunn vekt under graviditet kan bidra til å redusere belastningen på bekkenet og ryggraden, noe som kan bidra til å forebygge smerter.
 • Tren regelmessig: Trening kan bidra til å styrke musklene i bekkenet og ryggraden, noe som kan bidra til å forebygge smerter.
 • Bruk støttende sko: Å bruke støttende sko kan bidra til å redusere belastningen på bekkenet og ryggraden, noe som kan bidra til å forebygge smerter.
 • Unngå å stå eller gå i lange perioder: Å stå eller gå i lange perioder kan legge press på bekkenet og ryggraden, noe som kan øke risikoen for smerter.
 • Lytt til kroppen din: Hvis du føler smerter, er det viktig å lytte til kroppen din og hvile. Ikke fortsett å gjøre aktiviteter som forverrer smerten.

Vanlige spørsmål om smerter mellom bena under graviditet

1. Er smerter mellom bena under graviditet normalt?

Ja, smerter mellom bena under graviditet er et vanlig problem som mange vordende mødre opplever. Smerten er vanligvis ikke et tegn på en alvorlig tilstand, men det er viktig å oppsøke lege hvis smertene er alvorlige eller vedvarende.

2. Hva er de vanligste årsakene til smerter mellom bena under graviditet?

De vanligste årsakene til smerter mellom bena under graviditet inkluderer bekkenleddsmerter, isjiasmerter, muskelkramper, åreknuter og trombose.

3. Hvordan kan jeg lindre smerter mellom bena under graviditet?

Det er flere ting du kan gjøre for å lindre smerter mellom bena under graviditet, inkludert å hvile og avlaste smerten ved de berørte områdene, bruke varme og kulde, få massasje og ta medisiner.

4. Når bør jeg oppsøke lege for smerter mellom bena under graviditet?

Du bør oppsøke lege hvis smertene er alvorlige og vedvarende, hvis smertene er ledsaget av hevelse, rødme eller varme i det berørte området, hvis du har problemer med å gå eller stå, hvis du har følelsestap eller nummenhet i det berørte området, eller hvis du har feber eller kuldefølelse.

5. Hvordan kan jeg forebygge smerter mellom bena under graviditet?

Det er ikke alltid mulig å forebygge smerter mellom bena under graviditet, men det er noen ting du kan gjøre for å redusere risikoen for å oppleve smerter, inkludert å holde en sunn vekt, trene regelmessig, bruke støttende sko, unngå å stå eller gå i lange perioder og lytte til kroppen din.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Предыдущая запись ЗАЩО ИСКАМ ДА СТАНА ПОЛИЦАЙ
Следующая запись KAKO NAZVATI KOZMETIČKI SALON